Views: 6,057,681 Homepage | Main | Rules/FAQ | Memberlist | Active users | Last posts | Calendar | Stats | Online users | Search 12-11-23 11:15 PM
Guest:

0 users reading Network bug - Unable to reconnect after disconnection from WFC | 1 bot

Main - Compatibility / Testing - Network bug - Unable to reconnect after disconnection from WFC Hide post layouts | New reply


DMI-1407
Posted on 09-01-23 06:02 PM Link | #6195
i think i found a bug related to wfc... so i will just drop it here.

I tested the online connectivity with melonDS 0.9.5 and Metroid Prime Hunters (MPH) but i think the game doesn't matter.
I dumped the firmware of my two nds-consoles using dsbf_dump, one of them has a normal v5 firmware and the other one has v6 with a mac-address that actually starts with 00:23:CC (i have the issue with both firmwares).

1.
So, when i use MPH and then i go to: "multiplayer mode" -> "nintendo wifi connection" -> "find game"
for the first time the [image] (network connection icon) shows red but then green and finally connects.

2.
When i go one menu back (disconnect from WFC Service) and then click on "find game" a second time the [image] shows red, then green and then red again following with the error code 52200.

3.
All following attempts to "find game" are resulting in the same 52200.
When i restart the emulation (not closing melonDS) i can connect again, only once, and then not anymore like described above...
This can be reproduced.

When i use the firmware (where you enter the dns servers) to test the connection i can repeat this multiple times, except i already tried to connect to WFC before and enter the firmware after it (which is possible because u enter this menu through the game).
The [image] then goes from green to red and also shows 52200 like in the game.

I tried this with different services like Kaeru WFC, WFZwei, Wiimmfi (unpatched).
They all behave like the same.

Also i found some desmume fork where the author wrote about this in their md: https://github.com/caela/DeSmuMEaltWFC
[image]
so because of that i think it is a bug on the side of the service rather on side of the emulators, im just curious why its working after the emulation (not the emulator-program) restarts.

Wifall
Posted on 09-01-23 06:40 PM Link | #6197
It's a common issue with the AltWFC server, I suggest you try Kaeru, Wimmfi, or RiiConnect24 instead.

DMI-1407
Posted on 09-02-23 04:37 AM (rev. 3 of 09-02-23 04:41 AM) Link | #6198
Posted by Wifall
It's a common issue with the AltWFC server, I suggest you try Kaeru, Wimmfi, or RiiConnect24 instead.

I tried this with different services like Kaeru WFC, WFZwei, Wiimmfi (unpatched).
They all behave like the same (same problem).

Also i posted this on the Discord from Kaeru WFC where the dev CĂ©listine answered:
Posted by CĂ©listine
It's likely an issue with the emulators


I would suggest some of the members from both teams get on the same desk... else this goes endlessly


Main - Compatibility / Testing - Network bug - Unable to reconnect after disconnection from WFC Hide post layouts | New reply

Page rendered in 0.022 seconds. (2048KB of memory used)
MySQL - queries: 28, rows: 75/75, time: 0.014 seconds.
[powered by Acmlm] Acmlmboard 2.064 (2018-07-20)
© 2005-2008 Acmlm, Xkeeper, blackhole89 et al.