Views: 600,711 Homepage | Main | Rules/FAQ | Memberlist | Active users | Last posts | Calendar | Stats | Online users | Search 12-09-19 07:50 AM
Guest:

0 users reading Communication Tests | 1 bot

Main - General - Communication Tests New reply


Wifall
Posted on 10-25-18 12:57 AM (rev. 14 of 10-30-18 09:34 AM) Link | #689
Updated: I'm making it now a compatibility thread for both local multiplayer and wi-fi.

Playability states:
Perfect(connect with no issues)
Good(connect with minor issues)
Bad(connect with several issues)
Very Bad(players can see each other but that's it)
Impossible(players don't even connect)
Inexistent(the game doesn't have wi-fi capabilities)
Untested(game is yet to be tested)

The Legend of Zelda - Spirit Tracks
Local:Good / Wi-Fi: Inexistent

The Legend of Zelda - Phantom Hourglass
Local:Bad(seems to be a timing issue) / Wi-Fi: Untested

Medarot DS - Kabuto ver.
Local:Perfect / Wi-Fi: Untested

Pokemon Conquest
Local:Good / Wi-Fi: Inexistent(for multiplayer)

Pokémon Diamond/Pearl
Local:Bad(Trade works, but that's it. Seems to be a timing issue) / Wi-Fi: Perfect

Pokemon Black/Black 2
Local:Bad(Trade works, but that's it. Seems to be a timing issue) / Wi-Fi: Perfect(even Xtransceiver works!)

Sonic Colors
Local:Perfect / Wi-Fi: Untested

Lunar Knight
Local:Perfect / Wi-Fi: Inexistent

Sonic & Sega All-Stars Racing
Local:Perfect / Wi-Fi: Good

Mario Kart DS
Local:Very bad (Connection fail when you try to join a group) / Wi-Fi: Perfect

Megaman Starforce 3(Tested by SiGMA and Sorer)
Local:Untested / Wi-Fi: Perfect

Gonna test more games later on, and if anyone is interested feel free to contribute
Some suggestions to test: (Like MMBN5DT, MMSF1 and 2,Pokémon BW2, etc.)
Be aware that different wi-fi serves can get different results(like Sonic & Sega All-Stars Racing not working on Kaeru WFC for example). Always consult the server's site for more info.

Sorer
Posted on 10-25-18 02:00 PM Link | #690
I tested online multiplayer instead.
Currently Mario Kart DS is working pretty well but with minor lags here and there.
I will test more games and report back.

Arisotura
Posted on 10-25-18 02:31 PM Link | #691
Posted by Wifall
Also, one concern I got is: Is it possible for exchanged data to get corrupt( like a trade on Pokémon) due to packet/communication loss?

depends on how well coded the game is.

but generally there's some data loss in the client->host direction. host->client seems to work fine.

____________________
Kuribo64

Wifall
Posted on 10-25-18 02:55 PM (rev. 3 of 10-25-18 02:57 PM) Link | #692
[image] [image]
Some screenshots from the console when I was testing Pokémon BW. Hope it has some clue on what's happening.

Arisotura
Posted on 10-25-18 03:04 PM Link | #693
one seems to be reading from a DSi I/O port for some reason

the other one seems to be the host. the 'unusual bits C000' happens every once in a while, presumably when there are errors but not always. not quite sure what are the effects hardware wise.

____________________
Kuribo64

Wifall
Posted on 10-26-18 04:17 AM (rev. 12 of 10-28-18 05:52 AM) Link | #694
I Didn't exactly was surprised the Pokémon games aren't working. Years ago, when Nintendo WFC was still alive, I managed to get most games to work on desmume's wi-fi. However some of them(Like Pokémon D/P/Pt/HG/SS/B/W/B2/W2 and YGO WCS) never worked properly. Anyways, great job with the emulator, besides pokemon, EVERY game I tested have it's ad-hoc working. Pokémon games however, will be way more difficult to do so. Probably it has something to do with the data loss from client to host direction.

Update:
Tested Pokemon BW again with the 0.7 ver, still same results. However I managed to make it work once at least.
here the screenshots:
https://imgur.com/a/gcD6zhi (put it on an imgur album, since the spoiler option on the site is not working properly)
I was able to battle for a little bit but then i wasn't able to continue it( after the 4th turn i guess). It was still connected but it didn't gave none of the instances of the emulator the option to select a move afterwards. The issue maybe lost packets from client to host or maybe its the different framerate between the two instances(back in the day, on Nintendo WFC, the framerates used to change far it would go).

Update 2:
Seems that the framerate really does change the result, look at this picture from when I was testing Sonic & Sega All-Stars Racing
https://i.imgur.com/tWhsUzs.png
Whenever I selected the client, the signal got weak(mostly because the drop on the fps of the first instance). However, this doesn't seems to happen when I select the first instance(that also make the second instance drop on fps). Also, another interesting detail, if I try to use multiplayer(local or wi-fi) the emulator will ALWAYS crash if the second ethernet adapter disabled.

Wifall
(post deleted) #734

Wifall
Posted on 10-30-18 09:37 AM Link | #736
Tested Xtransceiver today(MelonDS - Real 3DS) and it seems to works, camera refresh rate is bad tho, and the sound seems choppy. Still impressive tho.
[image]

aztec_again
(post deleted) #1046


Main - General - Communication Tests New reply

Page rendered in 0.017 seconds. (2048KB of memory used)
MySQL - queries: 27, rows: 92/92, time: 0.012 seconds.
[powered by Acmlm] Acmlmboard 2.064 (2018-07-20)
© 2005-2008 Acmlm, Xkeeper, blackhole89 et al.